Općina Josipdol

grb140x180

U Josipdolu održan je susret savjeta mladih s područja Karlovačke županije

Dana 16. ožujka 2019. u sklopu obilježavanja Dana Općine Josipdol održan je susret savjeta mladih s područja Karlovačke županije. Od 11 osnovanih savjeta mladih na području Županije, navedenom su susretu prisustvovali Savjet mladih Karlovačke županije, Savjet mladih Grada Karlovca, Savjet mladih Grada Duge Rese, Savjet mladih Grada Ogulina, Savjet mladih Grada Slunja, Savjet mladih Općine Žakanje te Savjet mladih Općine Cetingrad.

Nakon dočeka uzvanika u općinskoj vijećnici, započeo je službeni program intoniranjem državne himne, a potom se prisutnima obratio domaćin, predsjednik Savjeta mladih Općine Josipdol Filip Franjković. U svom pozdravnom govoru istaknuo je kako mu je izuzetno drago što se u Josipdolu okupila većina savjeta te da će s ovog susreta ponijeti nova znanja i primjere koji će im pomoći u njihovom daljnjem radu. Također, prisutnima se obratio načelnik Općine Josipdol g. Zlatko Mihaljević te predsjednik Općinskog vijeća Općine Josipdol g. Josip Vukelić. Članica Savjeta mladih Općine Josipdol Tea Grba upoznala je uzvanike s povijesno-geografskim karakteristikama kraja kojeg obuhvaća Općina Josipdol.

 

 

 

 

 

Nakon toga, svaki je savjet mladih predstavio što su učinili u 2018. godini, s kojim su se izazovima i problemima susreli te što planiraju ostvariti u 2019. godini. Prezentacije su bile nadasve dobro pripremljene te su članovi iz ostalih savjeta na jednom mjestu mogli vidjeti što rade njihovi kolege iz drugih područja Karlovačke županije. Prezentacije su održali: Kristina Milašinčić (Karlovačka županija), Stella Žaja (Karlovac), Roman Grobenski (Duga Resa), Lucija Luketić (Ogulin), Matea Obajdin (Slunj), Nikolina Boldin (Žakanje), Adrijana Stjepić (Cetingrad) te Filip Franjković (Josipdol).

 

U drugom dijelu susreta povedena je rasprava o županijskoj mreži savjeta mladih. Dogovoreni su daljnji planovi kako bi konačno ta ideja bila pretvorena u realnost i pomogla u osnaživanju savjeta mladih na području Županije. Na kraju službenog dijela susreta, uzvanicima su podijeljeni glagoljaški kalendari za 2019. godinu koje su izradili Oštarski glagoljaši, a s kojima Savjet mladih Općine Josipdol surađuje u cilju promoviranja lokalne kulturne baštine. Susret je završen neformalnim druženjem gdje su stvoreni mnogi novi kontakti. Ispred Savjeta mladih Općine Josipdol sudjelovali su Marija Božičević, Tea Grba, Alen Gračanin te Doroteja Palijan. Za fotografije zahvaljujemo g. Mladenu Mrakovčiću.

Promjena veličine fonta