Općina Josipdol

grb140x180

Općini Josipdol iz programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobreno 275 000 kn za program predškolskog odgoja

image_printVerzija za ispis

(izvor: KA PORTAL)

Općinama stigla pomoć za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti – u Karlovačkoj županiji najviše osigurali Josipdol i Žakanje

U cilju demografske obnove, a posebno u manje naseljenim i ruralnim područjima u kojima nedostaje ili je slabo razvijena institucionalna skrb za djecu rane i predškolske dobi, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osiguralo je 13,5 milijuna kuna pomoći.

Prihvatljivi prijavitelji ovog programa su općine sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i (područne) regionalne samouprave prema stupnju razvijenosti. Mjerilo za dodjelu financijske potpore je broj djece upisane u dječji vrtić u tekućoj pedagoškoj godini, a iznos po jednom djetetu iznosi 500,00 kuna mjesečno. Najviši iznos koji može biti odobren pojedinačnom prijavitelju iznosi 275.000,00 kuna.

Za održavanje predškolske djelatnosti u Karlovačkoj županiji financijsku potporu osigurale su općine Vojnić u iznosu 121 tisuću kuna, Tounj iznos od 99 tisuća kuna, Generalski Stol iznos od 236 500 kuna, Žakanje iznos od 247 500 kuna te Josipdol maksimalnih 275 tisuća kuna. Za provođenje isključivo programa predškole u sklopu Osnovne škole Katarine Zrinski u Krnjaku dodijeljen je financijski iznos od 7 000 kuna.

Na članak….

 

Promjena veličine fonta