Općina Josipdol

grb140x180

Obavijest o načinu odlaganja komunalnog otpada

image_printVerzija za ispis

O B A V I J E S T


Obavještavaju se stanovnici Općine Josipodol da se zbog poštivanja odredbi Odluke o načinu pružanja javne usluge komunalnog otpada Općine Josipdol i Zakona o održivom gospodarenju otpadom  ne smije odlagati komunalni otpad u spremnike za papir (plave spremike) niti otpad odlagati u neoznačne plastične vrećice.

Miješani komunalni otpad smije se odlagati isključivo u odgovarajući spremnik – posude zelene boje sa  logom Općine Josipdol ili u vreće sa  logom Općine Josipdol.
U posude za komunalni otpad ne smije se odlagati žeravica, vrući pepeo, tekućine, ulje, boje, kiseline, građevinski materijal, opasni otpad, otpad animalnog podrijetla.
Korisnici su dužni čuvati posude za otpad od oštećenja ili otuđivanje te održavati čistoću spremnika. Ukoliko se posuda za otpad ošteti korisnik je dužan nadoknaditi štetu Općini Josipdol u visini cijene zaduženog spremnika.
Za nepoštivanje navedenih odredbi propisana je ugovorna kazna u visini od 1.000,00 kn.
Svi korisnici koji u određenim situacijama imaju povećanu količinu miješanog komunalnog otpada mogu u Općini Josipdol, svakim radnim danima, kupiti vreću za odvoz komunalnog otapada sa logom po cijeni od 22,60 kn.
Molimo sve stanovnike da se pridžavaju navedenih odredbi.
Komunalno Josipdol
Promjena veličine fonta