Općina Josipdol

grb140x180

Obavijest o dodatnim pogodnostima za učenike srednjih škola

U cilju popularizacije javnog prijevoza putnika HŽ Putnički prijevoz uveo je dodatne pogodnosti za učenike srednjih škola koji koriste sufinancirane karte.

HŽ Putnički prijevoz omogućava učenicima srednjih škola koji ostvaruju pravo na sufinancirani prijevoz:

 

  • besplatan prijevoz s pojedinačnim kartama na bilo kojoj relaciji na području RH tijekom školske godine 2019/2020. uz kupljenu sufinanciranu mjesečnu kartu
  • 75% popusta na mjesečne karte za srpanj i kolovoz 2020. na relaciji na kojoj su putovali tijekom školske godine 2019/2020. na temelju koje u ljetnim mjesecima ostvaruju pravo i na besplatna pojedinačna putovanja na bilo kojoj relaciji na području RH.

 

 

Sufinancirane mjesečne karte izdaju se na temelju Odluke Vlade RH o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola koje sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Pravo na kupnju mjesečnih karata za srpanj i kolovoz uz 75% popusta imaju učenici srednjih škola koji su tijekom školske godine koristili sufinancirane karte za putovanje vlakom najmanje osam mjeseci.

Kako bi ostvarili pojedinačno besplatno putovanje, učenici na blagajni ili u vlaku moraju predočiti sufinanciranu kartu za tekući mjesec na temelju koje će im biti izdana pojedinačna karta za odabranu relaciju. Karte za besplatna pojedinačna putovanja mogu se preuzeti isključivo na blagajnama.

Učenici srednjih škola mogu putovati u 2. razredu vlakova (uz naplatu rezervacijske karte u iznosu od 8 kn u u vlakovima u kojima je rezervacija obavezna). Ponuda vrijedi do 31. kolovoza 2020. godine.

Promjena veličine fonta